Big Brother Awards 2021

Afl 6. - Felipe Rodriguez Award - Nani Jansen Reventlow

Episode Summary

Bits of Freedom reikt ook elk jaar een Felipe Rodriguez Award uit, deze geven we aan een persoon die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan het beschermen van onze rechten. Vandaag te gast in onze podcast, de winnaar van dit jaar, Nani.

Episode Notes

Je luistert naar de Big Brother Awards podcast van Bits of Freedom.

Wij zetten elk jaar de mensen en organisaties die jouw privacy het meest hebben geschonden in het zonnetje. Dit jaar doen we dat in de vorm van een podcast:

In deze 8-delige serie maak je kennis met de grootste privacyschenders van afgelopen jaar.

Misschien heb jij wel op de winnaar van de Publieksprijs gestemd en een vakjury deelde de Expertprijs uit.

Maar Bits of Freedom reikt ook elk jaar een Felipe Rodriguez Award uit, deze geven we aan een persoon die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan het beschermen van onze rechten.

Want naast de grote schenders zijn en er gelukkig ook grote voorvechters. Dat is waar we bij stilstaan in de uitreiking van de Felipe Rodriguez Award. En die award is vernoemd naar zo'n voorvechter. Felipe was medeoprichter van XS4ALL en De Digitale Stad en was vanaf het begin betrokken bij de digitalerechtenbeweging in Nederland. En met deze award willen we zijn belangrijke bijdrage herinneren en anderen inspireren. Elk jaar geven we de award aan iemand die, net als Felipe, bewezen heeft zich in te zetten voor onze privacy. Eerdere winnaars waren Kashmir Hill, Edward Snowden, Max Schrems, Kirsten Fiedler en Marleen Stikker. In deze podcast hebben we de winnaar van 2022 te gast, Nani Jansen Reventlow.

Het transcript van deze aflevering lezen? Kijk dan op https://2021.bigbrotherawards.nl/podcasts/felipe-rodriguez-award

---

Host: Inge Wannet

Productie: Randal Peelen

Transcriptie: Lenna