Big Brother Awards 2021

Afl. 3 - de NCTV - Merel Koning en Jerry Afriyie

Episode Summary

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, de NCTV, kwam de afgelopen jaren vaak in opspraak. Telkens omdat ze hun boekje te buiten gaan en acties ondernemen die helemaal niet mogen volgens de wet. Niet per sé gedrag dat je verwacht van een overheidsorganisatie die is opgericht om het land veilig te houden, toch? Wat willen we nou eigenlijk dat de NCTV doet? Host: Inge Wannet Productie: Randal Peelen Transcriptie: Guus en Elly

Episode Notes

Je luistert naar de Big Brother Awards podcast van Bits of Freedom.

Wij zetten elk jaar de mensen en organisaties die jouw privacy het meest hebben geschonden in het zonnetje. Dit jaar doen we dat in de vorm van een podcast:

In deze 8 delige serie maak je kennis met de grootste privacyschenders van afgelopen jaar.

Misschien heb jij wel op de winnaar van de Publieksprijs gestemd en een vakjury deelde de Expertprijs uit.

Maar Bits of Freedom reikt ook elk jaar een Felipe Rodriguez Award uit, deze geven we aan een persoon die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan het beschermen van onze rechten.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, de NCTV, kwam de afgelopen jaren vaak in opspraak. Telkens omdat ze hun boekje te buiten gaan en acties ondernemen die helemaal niet mogen volgens de wet. Niet per sé gedrag dat je verwacht van een overheidsorganisatie die is opgericht om het land veilig te houden, toch? Wat willen we nou eigenlijk dat de NCTV doet?

Het transcript van deze aflevering lezen? Kijk dan op https://2021.bigbrotherawards.nl/podcasts/de-nctv

---

Host: Inge Wannet
Productie: Randal Peelen
Transcriptie: Guus en Elly

Gasten: Jerry Afriyie en Merel Koning